Bereiding
Stap 1: Week de kikkererwten minstens 8 uur in ruim water. Bewaar ze eventueel in de koelkast.
Stap 2: Kook de kikkererwten in schoon water totdat ze uit elkaar vallen, ongeveer 50 minuten.
Stap 3: Kook de laatste paar minuten de ongepelde knoflooktenen mee.
Stap 4: Giet de kikkererwten af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
Stap 5: Laat de kikkererwten afkoelen.
Stap 6: Pureer de kikkererwten in een keukenmachine samen met de gepelde knoflooktenen, de tahin, komijn en citroensap.
Stap 7: Voeg geleidelijk wat kookvocht (misschien is 100 ml niet nodig) toe om de hummus smeuïg te maken.
Stap 8: Verdeel wat hummus met de bolle kant van een lepel op een bord en garneer met een beetje olijfolie, komijn en za'atar naar smaak.
Stap 9: Lekker om stukjes pita of groente in te dippen.
Tip: Je kan ook kikkererwten uit pot gebruiken. Gebruik dan 400 gram gare kikkererwten.