Recept: Panang curry met kip en zoete aardappel

Recept: Panang curry met kip en zoete aardappel
Deze pittige, maar toch ook romige Panang curry is een feest voor je smaakpapillen. Verwen jezelf met de smaken van de zoete aardappel, kip, paprika en kokosmelk.

Ingrediënten – 4 personen
1 pakje Thaise Panang curry paste - OnOff - 50 gram
2 gele uien
800 gram zoete aardappel
500 gram kipfilet
1 blokje kippenbouillon
400 ml kokosmelk
2 zoete puntpaprika’s
15 gram koriander (vers)
2 el olijfolie
zout

Bereiding:
Stap 1: Breng water aan de kook in de waterkoker.

Stap 2: Halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

Stap 3: Los het blokje kippenbouillon op in 600 ml heet water.

Stap 4: Verhit de olie in de pan en voeg de Thaise Panang curry paste toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de ui toe. Voeg de kokosmelk, zoete aardappel en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.

Stap 5: Snijd ondertussen de puntpaprika in fijne ringen.

Stap 6: Voeg nu de kippenblokjes en paprikaringen toe. Laat nog 7 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.

Stap 7: Breng de curry op smaak met zout en serveer met de korianderblaadjes erover gestrooid. Eet smakelijk!
    05-03-2025 09:41