Bereiding:
Stap 1: Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Hak de amandelen grof.
Stap 2: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 minuten voor het einde van de kooktijd de bloemkoolstukjes toe.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 4: Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het meel toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg daarna de melk in delen toe en roer steeds goed om klontjes te voorkomen. Voeg tot slot de tijm, peper, nootmuskaat en het stukje bouillontablet toe en laat een paar minuten koken.
Stap 5: Meng de bloemkool, pasta en de helft van de amandelen door de saus en verdeel het mengsel over een schaal. Verdeel de kaas en de rest van de amandelen over het mengsel en laat het gerecht in 20 minuten goudgeel kleuren in de oven.