Recept: Lasagne met gegrilde groente

Recept: Lasagne met gegrilde groente
Door de groente te grillen en de lasagnebladen te koken hoeft deze lasagne niet de oven in.

Ingrediënten – 2 personen
200 gram venkel
2 (rode) uien
1 wortel
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
400 gram tomatenstukjes (blik)
peper
basilicum
100 gram lasagnebladen
40 gram walnoten
40 gram geraspte kaas mild

Bereiding
Stap 1: Maak de groente schoon.

Stap 2: Snijd de venkel in dunne parten en de helft van de ui in parten. Snijd de wortel in repen.

Stap 3: Druppel een beetje olie over de groente.

Stap 4: Grill de groente in een hete grillpan in 10 minuten gaar en lichtbruin.

Stap 5: Snijd de rest van de ui klein en bak in de rest van de olie glazig. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenstukjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten op lage warmtebron inkoken.

Stap 6: Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 7: Hak de walnoten grof.

Stap 8: Maak laagjes van lasagnebladen, saus en gegrilde groente.

Stap 9: Garneer met walnoten en geraspte kaas.
    09-04-2025 10:05