Stap 2: Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
Stap 3: Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
Stap 4: Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat. Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
Stap 5: Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
Stap 6: Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
Stap 7: Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
Stap 8: Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.