Recept: Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto

Recept: Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto
Eenvoudig, maar o-zo lekker... Dat is geroosterde pompoen met zoete aardappel en zelfgemaakte notenpesto.

Ingrediënten – 2 personen
750 gram pompoen
500 gram zoete aardappelen
2 eetlepels olijfolie
handje spinazie, veldsla of rucola
1 sinaasappel
50 gram walnoten of hazelnoten
1 eetlepel geraspte kaas pikant
peper

Bereiding:
Stap 1: Warm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.

Stap 3: Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.

Stap 4: Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat. Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.

Stap 5: Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.

Stap 6: Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.

Stap 7: Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.

Stap 8: Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.
    05-03-2025 10:00