Een enkeltje Hawaii, dat gevoel krijg je al je deze gemarineerde kip met ananas en bosuitjes eet. Wie wil dat nou niet?!
Ingrediënten – 2 personen
1 teentje knoflook
citroensap
1 eetlepel tamari (minder zout)
1 eetlepel tomatenpuree
peper
200 gram kipfilet
150 gram zilvervliesrijst
500 gram Chinese kool
2 eetlepels olijfolie
4 bosuitjes
150 gram verse ananas
Bereiding:
Stap 1: Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door.
Stap 2: Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
Stap 3: Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 4: Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen. Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar.
Stap 5: Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
Stap 6: Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekte blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de bosuitjes mee.
Stap 7: Snijd de ananas klein. Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook.
Stap 8: Serveer de ananas, de kool en de rijst bij de kip.