Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Flammkuchen met geitenkaas
Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht.
Bio boodschappenlijstje
Flammkuchen deeg
100 g verse geitenkaas
1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
75 g gepelde walnoten
3 eetlepels honing
Versgemalen peper
Kookgerei
Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 250 °C. Ontdooi het Flammkuchen deeg.
Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg het op de bakplaat (bekleed met bakpapier).
Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.
Stap 4: Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.