Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de uit en hak de teentjes knoflook fijn.
Stap 2: Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Stap 3: Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg de zoete aardappel en de broccoli toe en roerbak nog 5 minuten mee.
Stap 4: Kook intussen 1 liter water en voeg de broccoli en zoete aardappel samen met een bouillonblokje toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken met het deksel op de pan.
Stap 5: Pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Schep de soep in kommen en verdeel de Griekse yoghurt gerookte zalm of geroosterde pompoenblokjes over de komen. Serveer direct. Eetsmakelijk!