Ingrediënten
Dragon*, *=biologisch
Dat het woord ‘draak’ verborgen is in het de naam van dit kruid, begrijpen we niet helemaal. Ook niet waarom het in het Nederlands ‘slangenkruid’ heet. In het Latijn is het Artemisia dracunculus, maar lijkt dat blad nou echt op een drakenstaart? Er is niets gevaarlijks aan dragon en het is ook niet grof, maar best wel subtiel. Krachtig tegelijk, dat is het wel, want voor een lekker sladressing heb je maar een mespuntje van deze gedroogde blaadjes nodig. Je proeft ‘t meteen.
Dragonblaadjes hebben iets zoets. Het aroma doet denken aan pijnboom, anijs en drop.
Dragon is onmisbaar in een sauce bearnaise, in de kruidige ravigote- of tartaarsaus. Het gaat goed samen met laurier, kappertjes, bieslook, dille en bijvoorbeeld peterselie. Artisjok is blij met dragon net zoals courgette, ei, vis en zo goed als alle ‘fruits de mer’, aardappel, gevogelte en tomaat.