Ingrediënten
Paprika*, tomaat*, komijn*, knoflook*, ui*, bonenkruid*, zeewier, zwarte peper*, oregano*, cayennepeper*, *=biologisch
Zeg je ‘cajun’ dan zeg je Amerika en vooral de zuidelijke staat Louisiana. Bij Cajun-gerechten ligt de nadruk op schaal- en schelpdieren. Kruiden zijn de sleutel tot het ontwikkelen van smaak. Bijna altijd wordt een roux gebruikt en de heilige drie-eenheid, te weten ui, selderie en groene paprika, de basis voor bijna elk gerecht. Populaire Cajun-gerechten zijn onder andere gumbo, een soep gemaakt met ‘filé powder’ (sassafras) en of okra, kip, worst en soms ook garnalen of rivierkreeft. Dan is er rijstgerecht ‘jambalaya’ (soort Louisiaanse paella), boudin (varkensworst) of boudin-balls (gefrituurde varkensworst) met rijst en veel jus. De cajun-mix kan dan ook toegepast worden op zowel vlees, vis als schaaldierrecepten.
De kruiden en specerijen(mixen) van Duqqa! zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt om het dagelijkse koken meer smaak te geven. Kruiden met een verhaal!